ABD ile Avrupa arasında İran konusunda uzlaşma çok uzak

ABD ile Avrupa arasında İran konusunda uzlaşma çok uzak

Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Maas İran konusunda ABD ile görüşlerinin ayrıldığını belirterek "Uzlaşma çok uzak." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ABD ve Avrupa'nın İran ile imzalanan nükleer anlaşmayla ilgili tartışmada "uzlaşma noktasının çok uzağında" olduklarını söyledi.

Maas, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile buluşmasının ardından verdiği demeçte "tarafların son derece farklı tutum içinde olduklarını" belirtti. Bakan görüş ayrılığının ABD ile Avrupa arasındaki ilişkiler açısından endişeye yol açabileceğini ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) ile imzacı Avrupa ülkelerinin anlaşmanın Tahran ile görüşmeler yoluyla genişletilmesi konusunda tam dayanışma içinde olduklarını söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı John Bolton ile yaptığı görüşmeden sonra, Washington ile İran'a dair yapacakları görüşmelerin zor geçeceğini Atlantik ilişkilere gölge düşmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

Fransa Dışişleri bakanı Jean-Yves Drian da ABD'nin İran politikasını "son derece riskli" olarak tanımladı. Drian "savaş tehlikesi görüyor musunuz?" sorusuna "evet" yanıtını verdi.

Trump 8 Mayıs'ta İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiklerin ve yaptırımların yeniden başlatılacağını duyurmuştu. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler