ABD ile Yunanistan'dan Türkiye karşıtı hamle

ABD ile Yunanistan'dan Türkiye karşıtı hamle

​Yunanistan Başkanı Kiriakos Miçotakis, Türkiy'nin hamlelerine karşı özel bir iletişim hattı kurulması konusunda Trump'ı ikna etti.

İşgalci ABD ile İran arasında yaşanan gerilim sırasında Washington'da kritik ikili görüşmenin yapıldığı ortaya çıktı.

İkili görüşmede, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Türkiye'nin hamlelerine karşı özel bir iletişim hattı kurulması konusunda işgalci ABD Başkanı Trump'ı ikna ettiği belirtiliyor.

Yunanistan ile ABD arasında kurulacak olan "özel iletişim hattı" sorumluluğunu üstlenecek kişinin belirlendiği, bu kişinin işgalci ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew Palmer'in getirileceği söyleniyor.

Görüşmede, Başbakan Miçotakis'in Türkiye'nin hamlelerinden rahatsız olduğunu, özellikle Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmadan yakındığını ve Yunanistan'ın kırmızı çizgilerini Trump'a ilettiği ifade ediliyor.

Bu iş birliğinin ardında yatan sebebin, Türkiye'nin Akdeniz başta olmak üzere bölgesinde artan etkisi olarak gösterilirken, işgalci ABD'nin alternatif ittifak arayışlarının Erdoğan'a mesaj niteliği de taşıdığı görüşü öne çıkıyor.

Öte yandan, ABD ile İran gerilimi üzerine Washington’ın Girit'te bir nükleer denizaltı bulundurmak istediğini Atina yönetimine ilettiği, Yunanistan'ın ise F-35 savaş jeti programı için devreye girmeye hazır olduklarını belirtiği aktarıldı.

İLKHA


ABD ile Yunanistan'dan Türkiye karşıtı hamle

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.