ABD Lübnan cumhurbaşkanının damadına yaptırım uyguladı

ABD Lübnan cumhurbaşkanının damadına yaptırım uyguladı

​ABD Cuma günü Lübnan'ın en büyük Hıristiyan siyasi bloğunun lideri ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın damadı olan Gebran Bassil'e, yolsuzluk ve Hizbullah'la ilişkili olduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı, Bassil'in “Lübnan'daki yolsuzluğun ön saflarında” olduğunu savundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da yaptığı açıklamada, "Bassil, yozlaşmış faaliyetleri yoluyla, iyi yönetimin altını oydu ve Lübnan'ı rahatsız eden yolsuzluk ve siyasi himaye sistemine katkıda bulundu. Hizbullah'ın  istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine yardım ve yataklık etti." dedi.

Ülkede geçen yıl patlak veren protestoların hedefi olan Bassil, Twitter'da yaptığı bir paylaşımda yaptırımların kendisini korkutmadığını söyledi.

Hizbullah ise yaptığı açıklamada ABD'nin yaptırım kararının tamamen siyasi olduğunu belirterek kararı kınadı.

Yaptırım kararına göre Bassil'in ABD'deki herhangi bir mal varlığı dondurulabilecek ve ABD'li kişi ve kurumlar onunla ticaret yapamayacak.

Dışişleri Bakanlığı ayrıca Bassil'in Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahatine de yasak getirdi.

Son aylarda ABD, Lübnan'ın en güçlü siyasi gücü haline gelen ve Washington'un "terörist bir grup" olarak gördüğü Hizbullah ile bağlantılı birkaç yetkiliye de yaptırımlar uygulamıştı.

Bassil, Cumhurbaşkanı Avn tarafından kurulan Özgür Vatansever Hareketi'ne (FPM) başkanlık ediyor ve telekom, enerji, su ve dışişleri bakanı olarak da görev yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.