ABD tarihinin ilk siyahi ve kadın başkan yardımcısı Kamala Harris oldu

ABD tarihinin ilk siyahi ve kadın başkan yardımcısı Kamala Harris oldu

Joe Biden'ın seçimi kazanmasının ardından başkan yardımcılığı koltuğuna oturacak olan Kamala Harris, ABD tarihindeki ilk siyahi ve kadın başkan yardımcısı oldu.

Amerikan tarihinin en yüksek katılımla gerçekleşen başkanlık yarışında Demokrat aday Joe Biden, aldığı 75 milyondan fazla oyla rakibi Donald Trump’ı geride bıraktı ve 46. ABD Başkanı oldu.

Seçim kampanyası süresince Afro-Amerikalılara hitap eden bir politik söylemle yarışan Biden'ın, sağ kolu olarak Başkan Yardımcılığı koltuğuna 56 yaşındaki Kamala Harris oturacak.

Kamala Harris, Kaliforniya'da 20 Ekim 1954 yılında, Stanford Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Jamaikalı bir baba ve Hint diplomat ailesi mensubu kanser araştırmacısı bir annenin kızı olarak dünyaya geldi.

Harris, Howard Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve ekonomi okuduktan sonra Hastings College'dan hukuk derecesi alarak avukat unvanı aldı, 2003 yılında San Francisco bölge savcısı oldu.

2010-2014 yılları arasında Kaliforniya eyaletinde Adalet Bakanlığı görevinde bulunan Harris, 2016 yılında Demokrat Parti’nin Kaliforniya Senatörü oldu.

2020 Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’den aday adayı olan, fakat yeterli desteği göremeyen Harris, Aralık 2019'da başkanlık adaylığı kampanyasına son verdiğini ve Joe Biden'a destek verdiğini duyurdu.

Harris, Joe Biden’ın Afro-Amerikalı seçmenin oylarını toplamasında önemli bir rol aldı. Başta Hint kökenli seçmenlerin olmak üzere Afrika, Asya kökenli seçmenlere hitap eden seçim kampanyasının bir parçası olan Harris, göçmen yanlısı politika sergileyeceğini vadetti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Hint kökenli Kamala Harris’i ilk kutlayanlardan biri oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.