ABD Temsilciler Meclisi Trump'ı ifadeye çağırdı

ABD Temsilciler Meclisi Trump'ı ifadeye çağırdı

ABD Temsilciler Meclisi Jüri Heyeti, Başkan Donald Trump'ı 4 Aralık tarihinde ifade vermeye çağırdı.

ABD Kongresi Adalet Komisyonu'nun başında bulunan Demokrat Jerrold Nadler, Trump'a hitaben yazdığı mektubunda Trump'ı ilk oturuma davet etti, "yoksa süreç ile ilgili olarak şikayet etmeyi bırakması gerektiğini" söyledi.

Trump'ın avukatlarıyla katılması beklenen soruşturmada, uzmanlar da tanık olarak hazır bulunacak. ABD Başkanı soruşturmaya katılırsa ilk kez azil süreciyle ilgili doğrudan ifade vermiş olacak.

Temsilciler Meclisi, geçen ay yaptığı oylamayla azil soruşturmasının usullerini belirlemiş, kamuya açık oturumların yapılmasını kararlaştırmış, bu kapsamda ilk oturum 13 Kasım Çarşamba günü yapılmıştı.

ABD Başkanı Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuz ayında telefon görüşmesi yapmış, görüşmede Trump'ın Zelenskiy'e, 2016 başkanlık seçimlerindeki rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddia edilmişti. ABD Kongresindeki Demokratlar da bu iddia üzerine azil soruşturması başlatmıştı.

Tarihte sadece iki ABD başkanı, Bill Clinton ve Andrew Johnson azil soruşturması geçirdi ancak hiçbiri görevden alınmadı.

Richard Nixon ise Watergate Skandalı sonrası, azledilip görevden uzaklaştırılmadan önce istifa etmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.