ABD: Türkiye Rus savunma sanayi ürünlerini satın almaktan kaçınmalı

ABD: Türkiye Rus savunma sanayi ürünlerini satın almaktan kaçınmalı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin Rusya'dan yeni S-400 füzeleri ya da başka silahlar alması hâlinde, Ankara'ya yönelik yeni yaptırımlar uygulayabileceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan'daki "soykırım" açıklaması sonrası gerilen Ankara-Washington ilişkilerine dair değerlendirmede bulundu.

Blinken, Biden'ın 24 Nisan'da 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullandığı açıklamasındaki amacın, Türkiye'yi suçlamak için değil "kurbanların" onurlandırılması olduğunu öne sürdü.

Blinken, S-400'lerin Rusya'dan satın alınması konusunda ise ABD'nin Türkiye'yi uyardığını belirterek "Bu konuda da sürpriz bir şey yok. ABD daha önce bu konudaki düşüncelerini Türkiye'ye aktardı. Türkiye ve ABD'nin müttefiklerinin Rusya'ya ait savunma sanayi ürünlerini satın almaktan kaçınması çok önemli. 2016'da yapılan NATO toplantısında da bu konuda uyarılarımız oldu. Türkiye'nin Rusya'dan yeniden S-400 ya da başka silahlar alması halinde CAATSA yasası çerçevesinde yeni yaptırımlar uygularız." dedi.

Söz konusu hava savunma sisteminin Rusya'ya "gelir, erişim ve nüfuz" sağladığını belirten Blinken, S-400 alımının sadece ABD'nin değil, NATO'nun ve askerlerinin güvenliğine karşı da bir tehdit olduğunu iddia etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.