ABD: "Türkiye'yle birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

ABD: "Türkiye'yle birlikte çalışmaya devam edeceğiz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Türkiye ile Suriye'deki ortak çıkarlarımızı gerçekleştirebilmek amacıyla yapıcı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Türkiye'nin ABD'nin Ortadoğu'da ve özellikle de Suriye'de ortak çıkarlara sahip olduğu bir müttefik olduğunu söyleyen Price, "Türk müttefiklerimizle bölgede özellikle de Suriye'de ortak çıkarlarımız var. Ortak çıkarlarımızı gerçekleştirmek konusunda onlarla yapıcı şekilde çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Price, pazartesi akşamı yazdığı Twitter mesajında "Bir yıl kadar önce 33 Türk askeri İdlib'de Esat rejimiyle Rus ve İranlı destekçilerinin zulmü karşısında masum sivilleri savunurken hayatlarını kaybetmişti. Onların fedakârlığını anarken ve onurlandırırken NATO müttefiki ortağımız Türkiye'nin yanında yer alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Just over a year ago, 33 Turkish soldiers lost their lives protecting innocent Syrian civilians in Idlib from the brutality of the Assad regime and its Russian and Iranian backers. We stand with our @NATO Ally Turkey in remembering and honoring their sacrifice.

— Ned Price (@StateDeptSpox) March 2, 2021 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.