ABD'de geçiş süreci resmen başlıyor

ABD'de geçiş süreci resmen başlıyor

ABD'de federal kurumlar arasındaki organizasyon ve başkanlık geçiş işlemlerinden sorumlu olan hükümete bağlı yarı özerk kurum Genel Hizmetler İdaresi, geçiş sürecini resmen başlatmaya hazır olduğunu duyurdu.

Seçimlerin ardından bir sonraki yönetime geçiş sürecinin resmi olarak başlatılmasından sorumlu kurum olan Genel Hizmetler İdaresi yetkilisi Emily Murphy, Joe Biden yönetiminin geçiş sürecini resmen başlatmaya hazır olduğunu duyurdu.

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kaybeden ABD Başkanı Donald Trump da Twitter'dan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Trump, "Emily Murphy'ye ülkemize bağlılığı ve sadakati sebebiyle teşekkür etmek istiyorum. Taciz edildi, tehdit edildi, istismar edildi. Onun, ailesinin ve GSA çalışanlarının böyle bir şey yaşamasını istemem. Davamız güçlü bir şekilde devam ediyor. Bu iyi mücadeleyi sürdüreceğiz ve kazanacağımıza inanıyorum. Yine de ülkemizin çıkarı için Emily ve ekibinin ilk aşamada uygulanacak protokollere ilişkin gerekenleri yapmalarını tavsiye ettim. Kendi ekibime de aynı şeyi söyledim." dedi.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerini resmi olmayan sonuçlara göre 306 delegeyle Biden kazanmış, 232 delegede kalan Trump, seçimlerde hile olduğunu iddia ederek hukuki yollara başvuracağını belirtmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.