ABD'de Seçiciler Kurulu Biden'ı bugün onaylamaya hazırlanıyor

ABD'de Seçiciler Kurulu Biden'ı bugün onaylamaya hazırlanıyor

​Seçiciler Kurulu, Joe Biden'ı ABD'nin 46. başkanı olarak resmen onaylamak için bugün toplanıyor. Kuzey Carolina eyaletindeki Seçiciler Kurulu oylamasının eyaletin başkenti Raleigh'deki Eyalet Meclisinde yapılacağı bildirildi.

Bugün Amerika genelindeki eyalet başkentlerinde toplanacak Seçiciler Kurulu üyelerinin Demokrat Partili Biden'ın 3 Kasım seçimlerinin galibi olduğunu tescillemesi öngörülüyor.

Seçiciler Kurulunda bugün yapılacak nihai sayımda Biden'ın zaferi, Trump'ın aldığı 232'ye karşı elde ettiği 306 oyla onaylanacak.

Amerika'da başkanlık seçimlerinin sonucunu adayların seçmenlerden aldığı toplam oy sayısı değil eyaletlerin nüfusuna göre paylaştırılan Seçiciler Kurulu oyları belirliyor. Biden, oy sayımına göre de Trump'ın 7 milyon oy önünde.

ABD Kongresi, 6 Ocak 2021'de toplanıp Seçiciler Kurulunun kararını tescilleyecek

ABD Kongresi, 6 Ocak 2021'de toplanarak Seçiciler Kurulu'nda elde edilen kararı değerlendirip tescilleyecek.

Bundan sonraki son adım ise 36 yıl Senato'da görev yapmış ve 8 yıl boyunca da eski ABD Başkanı Obama'nın yardımcılığı görevini üstlenmiş Biden'ın 20 Ocak'ta ABD Kongresinde düzenlenecek yemin töreniyle başkanlık görevini devralması olacak.

Öte yandan Trump'ın seçim sonucunu geri çevirmek için eyalet mahkemelerinde ve federal mahkemelerde açtığı 50'den fazla dava reddedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.