ABD'de zihinsel engelli siyahi genci öldüren polisler suçsuz bulundu

ABD'de zihinsel engelli siyahi genci öldüren polisler suçsuz bulundu

New York'ta 23 Mart 2020'de sokak ortasında çıplak vaziyette gözaltına alınıp kafasına poşet geçirilen zihinsel engelli siyahi Daniel Prude'un ölümüne ilişkin davada olaya karışan polisler suçsuz bulundu.

New York Başsavcılığı, büyük jürinin suçlamaları reddetmesi üzerine, zihinsel engelli Prude'un kafasına geçirilen poşet nedeniyle travma geçirmesine ve bir hafta sonra ölmesine neden olan 7 polisin herhangi bir ceza almayacağını açıkladı. Olayın yaşandığı Rochester kentinde yüzlerce kişi bir araya gelerek kararı protesto etti.

23 Mart 2020'de yaşanan olayın videosu, yine bir polis müdahalesi ile ölen siyahi George Floyd için yapılan protestolar nedeniyle uzun süre bekletilmiş, Eylül 2020'de ortaya çıkmıştı.

Daniel Prude'un ailesi tarafından 4 Eylül 2020'de açığa çıkarılan görüntülerde, sokakta çıplak şekilde teslim olan Daniel Prude'un, polisin uyarısının ardından kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yere yattığı, ellerinin arkadan kelepçelendiği, polisin kelepçeli halde yatan zanlının poşet geçirdiği kafasını yere doğru bastırdığı yer almıştı.

Prude, bilinci kapalı halde hastaneye kaldırıldıktan sonra solunum cihazına bağlandı. Otopsi raporuna göre ise 7 gün sonra öldüğü belirtilmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler