ABD'deki ırkçılığa dikkat çeken LeBron James: "İki farklı Amerika'da yaşıyoruz"

ABD'deki ırkçılığa dikkat çeken LeBron James: "İki farklı Amerika'da yaşıyoruz"

ABD'deki ırkçılık tartışmaları, kongre binasının 4 saat boyunca işgal edilmesiyle yeniden gündemin ilk sırasında. Polisin, benzer olaylarda, farklı kitlelere çifte standart uyguladığı dile getiriliyor.

Irkçılığa karşı sert tepkiler gösteren LeBron James, Kongre binasının işgal edilmesi ile ilgili olarak, uzun süredir verdikleri mücadelede ne kadar haklı olduklarını vurguladı.

LeBron James, Kongre binası olaylarına ilişkin olarak, hem başkanlık seçimini kaybeden Donald Trump'ı hem de polisi suçladı.

James, "Ne demek istediğimizi şimdi anladınız mı? İki farklı Amerika'da yaşıyoruz. Başkentteki olaylarda benim gibi insanlar olsaydı sonucun ne olacağını çok iyi biliyoruz. Ancak bazıları ne yaparsa yapsın, ten renkleri sayesinde yargılanmayacak, dövülmeyecek veya vurularak öldürülmeyecek." dedi.

LeBron James kimdir?

LeBron Raymone James (d. 30 Aralık 1984), NBA takımlarından Los Angeles Lakers'ta forma giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu. NBA tarihinin en önemli basketbolcularından biri olarak kabul edilir.

Kariyeri boyunca 4 kez NBA şampiyonluğu, 4 kez NBA En Değerli Oyuncu Ödülü, 4 kez NBA Finalleri MVP Ödülü, 2 kez Olimpiyat altın madalyası, 1 kez NBA Sayı Kralı ve NBA Yılın Çaylağı Ödülü kazandı. Diğer başarıları arasında 10 kez NBA All-Star ile Yılın Beşi ve 6 kez ise Yılın Savunma Beşi bulunmaktadır. Ayrıca Cleveland Cavaliers'in tüm zamanlar skor lideridir ve kariyerinde çıktığı 260 maçla NBA Playofflarında en fazla maça çıkmış oyuncudur. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.