ABD’deki protestolara karşı Ulusal Muhafızlar harekete geçirildi

ABD’deki protestolara karşı Ulusal Muhafızlar harekete geçirildi

​ABD’nin güneybatısında bulunan Oregon Eyaletinin en büyük şehri olan Portland’da ülkedeki tartışmalı seçim sonrasında artan protestolara karşı Ulusal Muhafızlar görev alacak.

Portland’ın merkezinde patlak veren protesto gösterilerinden sonra Eyalet Valisi Kate Brown, toplumsal olaylara karşı kullanılmak üzere Ulusal Muhafızların sokaklarda olacağını açıkladı.

Tartışmalara neden olan seçimlerin ardından sokaklara inen protestocular, bazı bölgelerde oyların yeniden sayılmasını talep ediyor.

Portland polisi tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar en az 10 protestocunun yakalandığını ve bu şahıslarla birlikte bir tüfek ile çok sayıda havai fişeğin ele geçirildiği belirtildi.

Şehrin bazı noktalarında protestocuların camları kırması ve dükkanları yağmalaması üzerine polis harekete geçti.

Multnomah Şerif Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise Ulusal Muhafızların diğer güvenlik güçlerine yardım edecekleri ifade edildi.

Portland kenti daha önce de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi ve bu olayın sonrasında meydana gelen toplumsal olaylarla gündeme gelmişti.

Öte yandan, ülkenin doğusunda bulunan New York’ta da Polis Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şehirde çarşamba günü başlayan protestolarda 50’den fazla kişinin yakalandığı duyuruldu.

Aynı zamanda, Atlanta, Oakland ve Detroit gibi eyaletlerde seçim sonuçlarını protesto eden binlerce gösterici sokaklara indi.

Protestocular, Trump’ın Michigan, Wisconsin, Georgia ve Pennsylvania eyaletlerindeki seçim sonuçlarını mahkemeye taşımasından sonra tüm oyların sayılmasını talep ediyor.

Çarşamba günü Biden’ın Wisconsin ve Michigan’da seçimleri kazandığı ilan edildi. Nevada ve Georgia’da ise yarış başa baş devam ediyor. Eğer bu iki eyalette de Biden kazanırsa ABD’nin yeni başkanı olacak.

Seçim sonuçlarının tartışıldığı bir diğer eyalet olan Pennsylvania’da ise Trump önde olmasına rağmen mektup ile kullanılan oyların sayılmaya başlanmasıyla beraber Biden hızla arayı kapatmaya başladığı bildiriliyor.

Şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre Biden toplamda 264 delege ulaşırken, Trump ise 214 delege kazandı.

Kendi Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada Joe Biden, “Kimin başkan olacağına ne Donald Trump ne de ben karar verebilirim. Buna Amerika halkı karar verecek. İnancınızı koruyun arkadaşlar! Bunu kazanacağız.” ifadelerini kullandı. 


ABD’deki protestolara karşı Ulusal Muhafızlar harekete geçirildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.