ABD'den S-400 açıklaması: Yaptırım seçeneği "ciddi" şekilde değerlendiriliyor

ABD'den S-400 açıklaması: Yaptırım seçeneği "ciddi" şekilde değerlendiriliyor

ABD, Türkiye'yi S-400 füze savunma sistemini aktif hale getirme yönünde başka adım atmaması konusunda uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Türkiye'ye yaptırım seçeneğinin masada yer aldığını ve "ciddi şekilde değerlendirildiğini" söyledi.

ABD'nin Ankara'ya karşı sabrının taşmak üzere olduğunu belirten Cooper, Türkiye'nin geçen yıl içerisinde ABD ve NATO ile "iyi bir yola dönme ve uzlaşma fırsatını" kaçırdığı değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin Türkiye'nin Batı'da kalmaya devam etmesini sağlamak için elinden geleni yaptığını öne süren Cooper, "Türkiye'nin ittifak içinde olmaması ittifakın zararına olur. Avrupa'nın ve bölgenin daha geniş boyutta güvenliği konusunda hala bizimle sahip oldukları önemli roller var" dedi.

Cooper, "Türkiye'nin Batı'dan ayrılması ya da Avrupa'dan uzaklaşmasından fayda sağlayacak tek taraf Moskova olur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "S-400'lerin testleri yapılıyor. Biz elimizdeki bu tür imkânların testlerini yapmayacağız da neyi yapacağız? Herhalde kalkıp bunu ABD'ye soracak değiliz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.