AB'den ABD'ye "yaptırım" tepkisi

AB'den ABD'ye "yaptırım" tepkisi

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupalı ​​şirketlere ve çıkarlara karşı, ABD'nin artan yaptırımları veya yaptırım tehdidi konusunda derin endişe duyduğunu söyledi.

"ABD'nin Avrupa şirketlerine ve çıkarlarına karşı artan yaptırımlarından ve yaptırım tehditlerinden derin endişe duyuyorum." diyen Borrell, yaptığı açıklamada, "İran, Küba, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve son olarak Nord Stream 2 ve TurkStream projeleri vakalarında bu gelişmeye tanık olduk." ifadelerini kullandı.

"Avrupa politikalarının üçüncü ülkeler tarafından belirlenmemesi gerektiğini" vurgulayan Borrell, AB'nin, yasal iş yapan Avrupalı ​​şirketlere yönelik üçüncü ülkelerin yaptırımlarına karşı çıktığını" ve yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

AB'nin her zaman diyaloga açık olduğunu belirten Borrell, ancak yaptırım tehdidinde ise görüşme gerçekleşemeyeceğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Washington'un Rusya ve Almanya arasındaki Kuzey Akım 2 gaz boru hattına yönelik yaptırım tehditlerlerine karşı çıkmıştı.

Kremlin, Washington'un Kuzey Akım 2 ve Rusya'dan Türkiye'ye uzanan Türke Akım boru hattına yönelik yaptırım tehditlerinin "haksız rekabet" olduğuna dikkat çekmişti.

Geçtiğimiz çarşamba günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Nord Stream 2 ve TurkStream boru hattı kapsamındaki şirketlere olası yaptırımlar konusunda tehditvari uyarılarda bulunmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.