AB’den Türkiye'ye gerilimi düşürme çağrısı

AB’den Türkiye'ye gerilimi düşürme çağrısı

Türkiye ve Yunanistan'ı karşı karşıya getiren Doğu Akdeniz sorununu konuşan Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Türkiye'ye Akdeniz'de gerilimi azaltma ve diyaloğa geçme çağrısı yaptı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in çağrısı üzerine Doğu Akdeniz krizi, Belarus (Beyaz Rusya) seçimleri ile Lübnan, Venezuela ve Bolivya'daki durumun ele alındığı toplantının ardından yapılan açıklamada, AB’nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la tam dayanışmasını teyit ettikleri belirtildi.

Türkiye'nin son zamanlarda yaptığı sismik aramaların çözüme katkı sağlamadığının öne sürüldüğü açıklamada, "Aksine, bu girişimler daha büyük bir düşmanlığa ve güvensizliğe yol açmaktadır. Üstelik yüksek tehlikeli riskler oluşturmaktadır. Türkiye tarafından gerilimin acilen azaltılması hayati önem taşımaktadır." denildi.

Türkiye ile ilişkilerin önemine de vurgu yapılan açıklamada, "Bakanlar, Türkiye ile ilişkilere verdikleri önemi hatırlattı. Deniz sınırlarının oluşturulması ve buradaki kaynakların kullanılması ile ilgili konuların, tek taraflı eylemlerle değil, ancak iyi niyetle, uluslararası hukuka uygun ve iyi komşuluk ilişkileri ilkesi doğrultusunda diyalog ve müzakere yoluyla ele alınabileceğinin altını çizdi." ifadesi kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler