ABD'li uzman Dr. Fauci: "Ölü sayısı açıklanan resmi rakamdan fazla"

ABD'li uzman Dr. Fauci: "Ölü sayısı açıklanan resmi rakamdan fazla"

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, ülkede kentlerin ve eyaletlerin ekonomik faaliyetleri çok hızlı biçimde yeniden başlatması halinde bu durumun "çok ciddi sonuçlar yaratabileceği" uyarısında bulundu.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Amerikan Senatosu Sağlık, Eğitim, Çalışma ve Emeklilik Komisyonu üyelerinin sorularını video konferans yöntemiyle yanıtladı.

Kısa süre önce Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışından çekilen Vermont Senatörü Bernie Sanders, Fauci’ye, ABD’de Coronavirus'ten ölenlerin sayısının doğru olup olmadığını ve bu sayının yüzde 50 fazla olması ihtimaline yönelik bir soru yöneltti.

Fauci, "Çoğumuz ölü sayısının, muhtemelen açıklanan resmi rakamdan fazla olduğunu düşünüyoruz." şeklinde yanıt verdi ve bazın insanların salgın nedeniyle evlerinde hayatlarını kaybetmiş olabileceklerine dikkat çekti.

Fauci, özellikle New York’ta salgının sağlık sistemini zorladığını sözlerine ekledi.

Salgında "ikinci dalga" ihtimalinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Fauci, önümüzdeki aylarda virüs kontrol altına alınsa dahi dünyanın herhangi bir yerinde virüsün yeniden görülmesi ve tekrar karşılarına çıkabileceğini kaydetti.

Ülkede kentlerin ve eyaletlerin ekonomik faaliyetleri çok hızlı biçimde yeniden başlatması halinde bu durumun çok ciddi sonuçlar yaratabileceği uyarısında bulunan Fauci, "En iyi koşullarda bile, tedbirleri düşürdüğünüz zaman bazı vakaların ortaya çıktığını göreceğimizden kuşku yok."  dedi ve küçük kıvılcımların salgınlara dönüşebileceğine hatta sonuçlar çok ciddi olabileceğine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.