ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Ajansı çalışanları BAE için siber casusluk yapmış

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Ajansı çalışanları BAE için siber casusluk yapmış

ABD eski Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanlarının yüksek maaş ve lüks yaşam vaadiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına Katar'a karşı istihbarat faaliyetlerinde bulundukları ortaya çıktı.

New York Times'te yer alan haberde, eski ABD NSA çalışanlarının yüksek maaş ve lüks yaşam vaadiyle Abu Dabi yönetimi tarafından 2014'te siber saldırı ve internet korsanlığı yapmak üzere işe alındıkları belirtildi.

Haberde, CyberPoint gibi aracı ABD şirketleri üzerinden yapılan alımlarda, BAE adına özellikle bölge ülkelerine yönelik siber saldırı ve internet korsanlığı faaliyetleri yapıldığı kaydedildi.

Habere göre, Katar kraliyet ailesinden Uluslararası Futbol Birliği Derneği (FIFA) yöneticilerine kadar geniş bir alanda bilgisayar korsancılığı yapıldığı ifade edildi.

NSA'nın daha önce de e-posta, internet sayfaları ve arama motorları da dahil Amerika'nın uluslararası internet iletişimini geniş çaplı izleyerek ve devasa verileri saklayarak, özgürlüklerin korunduğu Anayasa'nın 1'inci ve 4'üncü ek maddelerini ihlal etmekle suçlanmış ve hakkında dava açılmıştı.

Wikipedia'nın kurucularından Jimmy Wales da New York Times'a yazdığı makalede mahkemeden NSA'nın internetteki bu tür izlemelerini sona erdirmesini istediklerini kaydetti.

NSA'nın daha önce de İngiliz ve Amerikan gizli servislerinin akıllı çip üreticisi Gemalto'nun sistemine giriş yaptığı ve milyonlarca sim kart kullanıcısının bilgilerinin ele geçirdiği ortaya çıkmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.