ABD’nin Suriye’ye gönderdiği "büyük sevkiyat" görüntülendi

ABD’nin Suriye’ye gönderdiği "büyük sevkiyat" görüntülendi

ABD'nin, Irak üzerinden Suriye'ye gönderdiği ve aralarında çok sayıda yüklü TIR’ın da bulunduğu 400 araçlık konvoy, dün gece Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi.

ABD tarafından gönderildiği belirtilen, üzerleri çadır ve brandalarla örtülü, bazıları da kapalı olan 400 araçtan oluşan konvoy, dün gece Irak yönünden Suriye'ye girdi.

Konvoy, Suriye’ye bağlı Haseke’nin Türkiye sınırındaki Kamışlı ilçesinden geçti. Sınır hattında bulunan Nusaybin'den görüntülenen konvoydaki araçların jeneratör ve iş makineleri de taşıdığı görüldü. Konvoy, Suriye'nin iç kesimlerine doğru ilerledi.

Türkiye'ye F-35 konusunda duvar ören, S-400 füzeleri üzerinden bazı yaptırımlarda bulunan ABD, PKK’nin Suriye ayağını oluşturan YPG’ye ağır silah ve zırhlı araç göndermeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce birçok kez, "DAEŞ'e karşı zafer" açıklamaları yapmış ve Suriye'de bulunan Amerikan askerlerinin hemen hemen tamamını geri çekeceğini ilan etmişti. Buna rağmen ABD'nin, PKK'nin Suriye kolu YPG'ye mühimmat sevkiyatına devam etmesi kafalarda soru işaretine neden oluyor.

ABD’nin bu güne kadar ki en büyük sevkiyatı olan konvoyun çoğunluğunu yüklü TIR’lar oluştururken, yaklaşık 400 araçlık konvoy, dün gece Mardin'in Nusaybin ilçesinden görüntülendi.

IRAK yönünden gelen ve ABD tarafından gönderildiği belirtilen konvoyda kapalı TIR'lar, kamyonetler, İş makineleri, jeneratörler, akaryakıt tankeri gibi araçların yer aldığı görüldü.

Ağır silahlar ve zırhlı araçların bulunduğu konvoy, Suriye'nin iç kesimlerine doğru ilerlediği görüldü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.