ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planına karşı Filistin'de Öfke Eylemleri başladı

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planına karşı Filistin'de Öfke Eylemleri başladı

ABD'nin Filistin davasını tasfiye, Filistin halkının haklarını tamamen yok sayarak siyonist işgali meşrulaştırma amacıyla hazırlamış olduğu sözde Yüzyılın Anlaşması planına karşı Filistin'de öfke günleri eylemleri başlatıldı.

Bazı yerlerde Filistinli eylemcilerle Siyonist terör çetesi arasında çatışmalar meydana geldi ve Filistinli eylemcilerden yaralananlar oldu.

Geniş çaplı gösterilere ve eylemlere ise bu sabahtan itibaren başlanacağı ve Filistin'deki bütün direniş grupları tarafından önümüzdeki Cuma'nın da Öfke Cuması olarak ilan edildiği bildirildi.

El-Arub'da gösteri düzenleyen Filistinli öğrencilerin üzerine işgalcilerin göz yaşartıcı gaz bombaları atması üzerine bazı öğrenciler nefes alma sorunu yaşadı. Buradaki olaylarda siyonist teröristler öğrenciler arasında çatışmalar meydana geldiği bildirildi.

Tulkerem'de dün akşam 19.00 civarında şehrin ortasındaki Cemal Abdunnasır Meydanı'nda Yüzyılın Anlaşması'na karşı gösteri düzenlenmesi için çağrı yapıldı. Gösteriye halktan ve farklı sivil toplum kuruluşlarının ileri gelenlerinden birçok kişi katıldı. Göstericiler Yüzyılın Anlaşması planını kesinlikle reddettiklerini ifade eden sloganlar attı.

Ayrıca Batı Yaka'nın Ramallah, El-Bire ve Kalkiliya şehirlerinde de gösteriler düzenlendi. Buralarda da göstericiler plana olan tepkilerini ve bu planın kesinlikle başarılı olamayacağını dile getirdiler.

Gazze'de de yine Yüzyılın Anlaşması planına tepki amacıyla özellikle öğrenciler tarafından gösteriler düzenlendi. Burada genel gösteri, direniş gruplarının ortak çağrısıyla Gazze şehrindeki Sanayi Merkezi'nin önünde gerçekleştirildi. Gazze'de daha başka yerlerde de gösteriler ve yürüyüşler düzenlendi. Gösterilere ve yürüyüşlere katılanlar planı kesin bir şekilde reddettiklerini dile getiren sloganlar attılar ve Filistinlilerin meşru haklarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler