ABD'ye ulaşmak üzere yola çıkan Honduraslı göçmenler, Guatemala'ya ulaştı.

ABD'ye ulaşmak üzere yola çıkan Honduraslı göçmenler, Guatemala'ya ulaştı.

​Amerika Birleşik Devletleri'ne ulaşmayı ümit eden binden fazla Honduraslı mülteci, Coronavirus salgını nedeniyle kapatılan ve yakın zamanda yeniden açılan sınırı geçerek Guatemala'ya vardı.

Guatemala ile Meksika'yı geçerek ABD'ye ulaşmak isteyen aralarında çocukların da bulunduğu binden fazla Honduraslı mülteci, sınır kapılarından geçerek Guatemala'ya ulaştı.

Göçmenleri girişte kaydetmeyi ve geri dönmek isteyenlere yardım sağlamayı planlayan Guatemala'daki göçmenlik yetkililerine göre yaklaşık 800 göçmen kayıt olmadan Corriento'daki resmi sınırdan gizlice geçmeyi başardı. Sayıca az olan memurların onları durdurmak için hiçbir girişimde bulunamadığı belirtildi.

Sosyal medya üzerinden toplanarak Honduras'tan yola çıkan göçmenlerin büyük bir kısmının kimlik belgelerini taşımadığı ve Guatemala'ya girmeleri için gereken Covid-19 testinin de bulunmadığı açıklandı.

Guatemalalı yetkililer, geçen hafta ülkede 72 saatten az zaman geçirenler için bir teste ihtiyaç duymayacaklarını söylemelerine rağmen göçmenlerden COVID-19 testinin negatif olduğunu gösteren belgeleri sunmalarını istiyorlardı.

Orta Amerikalı göçmenlerin son yıllarda büyük gruplar halinde yola çıktıkları kaydediliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.