Acılı Baba hasta çocukları için yardım bekliyor

Acılı Baba hasta çocukları için yardım bekliyor

Mardin’in Derik ilçesinde yaklaşık 3 ay önce yakalandığı hastalık nedeniyle bir kızını kaybeden Acılı Baba, aynı hastalığı taşıyan eşi ve 5 çocuğu için yetkililerden yardım bekliyor.

Derik (Dérık) ilçesine bağlı Harmanlı (Xanika) köyünde ikamet eden ve amele olarak çalışan Süleyman Ayhan'ın (50), eşi ve 5 çocuğunda yaklaşık 3 ay önce aniden belden aşağı yanma şikayetleri başladı. Hangi doktorun kapısını çaldıysa eli boş dönen çaresiz baba, 3 gün önce 15 yaşındaki Gamze adındaki kızını kaybetti.

Bir yandan taziyeleri kabul eden acılı baba, diğer yandan ise eşi ve kalan çocuklarını kaybetmenin korkusunu yaşıyor. Eşi ve çocukları her gün gözlerinin önünde eriyen Acılı Baba, yetkililere seslenerek “Gamze’mi kaybettim ama hiç olmasa eşimi ve diğer çocuklarımı kurtarın” diyerek feryat ediyor.

Kendisi ve 3 yaşındaki Hakan ismindeki çocuğu dışındaki aile bireylerinin bu hastalığa yakalandığını dile getiren Acılı Baba, Eşi Pitto (40) çocukları Sadiye (16) Sadettin (13) Dilan (11) Murat (10) Niyase (6) ile vefat eden Gamze’nin aynı hastalığı taşıdığını söyledi.

Acılı Baba, eşini ve çocuklarını sırasıyla Derik, Kızıltepe, Mardin ve son olarak Diyarbakır Araştırma Hastanesine götürdüğünü, bütün branş doktorlarının kendisine söyledikleri tek şeyin yapılan tetkiklerde hiçbir hastalığa rastlanmadığı ve yapabilecekleri bir şeyin olmadığı olduğunu söyledi.

Eşi Pitto Hanım ise, sanki hastalığıyla beraber bütün çocuklarının hastalığını kendinde barındırıyor. 40 yaşında olmasına rağmen 70 yaşlarında görünmesi çektiği çile ve ızdırabı gözler önüne seriyor. Pitto Hanım, hastalıklarına bir çare bulunmadığı takdirde, çaresiz bir şekilde ölümü bekleyeceklerini dile getirdi.

“Gamze’mi kaybettim eşimi ve diğer çocuklarımı kurtarın”

Süleyman Ayhan, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Eşimle beraber 10 nüfusum vardı. Ben ve 3 yaşındaki en küçük erkek çocuğum bu hastalıktan yakalanmadık. Eşim ve çocuklarımın Hastalıkları 3 aydan beri başladı. Şikâyetleri ise belden aşağı ağrı ve yanma oluyor. Bu arada kilo kaybı çok oluyor. Sadettin 13 yaşındadır şu anda 14 kilo vermiştir. Eşimde aynı Sadiye 15 ila 20 arasında kilo vermiştir. İştahları da yok. Hastalıktan dolayı Sofraya geldiği zaman ağrı başlıyor. Ve sofradan kalkıyorlar. Köyümüz 80 hane bu hastalıkla ilgili hiçbir şikayet yok. Sadece eşim ve çocuklarımda mevcut. Eşim ve 6 çocuğum bu hastalığa yakalandı. 3 aydan beri Derik, Kızıltepe, Mardin ve Diyarbakır araştırma hastanesinde götürdüm. Bütün doktorları dolaştım fizik doktorundan tut Dahiliye, Ortopedi’ye kadar bütün branş doktorlarına gittim yapılan bütün tahliller bendedir. Hiçbir doktor bu hastalığa teşhis koyamadılar. Tahlilleri temiz dediler. Onların yatışını yapmadılar. Hiç birisine ne bir ağrı kesici ilaç ne de bir ağrı kesici iğne vermediler. Kimse beni kabul etmedi. Hangi kapıya gittimse beni kapı dışarı ettiler. 15 yaşındaki kızım Gamze, bu hastalıktan 3 gün önce vefat etti. Gamze’mi kaybettim eşimi ve kalan çocuklarımı kaybetmek istemiyorum.”

Eşi ve çocuklarının hastalığının teşhisi için yetkililere seslenen Acılı Baba, “Devlet yetkililerinden, Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakandan, Sağlık Bakanlığından ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Eşim ve çocuklarımın hastalığına bir çare bulunsun.” dedi.

“Bize sahip çıkılsın çocuklarımla beraber ölümü bekliyoruz.”

6 çocuğuyla beraber aynı hastalığı taşıyan Anne Pitto Ayhan çaresiz bir şekilde ölümü beklediklerini söyleyerek şunları dile şunları söyledi: “Hastalığımız 3 ay önce başladı. Belden aşağı sanki ateş içerisindeyiz. Sürekli bir yanma var. Ne ayakta kalabiliyoruz ne uyuyabiliyoruz ne de bir şey yiyebiliyoruz. 3 aydır bu haldeyiz. Doktorlar hastalığımızı teşhis etmedi. Çocuklarımla bu halde kaldık. Ölümü bekliyoruz. Ölen kızımın da aynı şikayeti vardı, onu kaybettik. Hiç olmasa diğerlerini kaybetmeyelim. Birileri bize yardım elini uzatsın hastalığımıza bir çare bulsun. Doktorlar ne bize bir ilaç veriyor ne de bize bir şey söylüyor hastalığımızın teşhisi konulmamış hangi doktora gittiysek tahlilleriniz temiz diyor ve bizi geri gönderiyorlar. Biz de artık nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Ölüme terk edilmişiz. Diyarbakır Araştırma Hastanesine gittik Mardin, Kızıltepe, Viranşehir ve Derik’e gittik bize tahlilleriniz temizdir deyip geri gönderdiler.”

Aynı hastalığı taşıyan büyük kızları Sadiye Ayhan, “Belden aşağı ayaklarımın alt kısmına kadar hepsi sanki yanıyor yemek yiyemiyorum yaklaşık 15-20 kilo verdim.”

“Abim bir gülünü kaybetti diğerlerini kurtarın”

Çocukların halası Meyase Başaran ise,  “Abimin ocağı söndü bir gülünü kaybetti. Ciğeri yandı kimse derdimizi bilmiyor Abimin haline bakın ihtiyarlaştı. Gelinimizin yaşına bakın bir de düştüğü duruma bakın. Lütfen abimin çocukları öksüz kalmasın kalan çocukları ölmesin eşi çocuklarını kurtarın kendisine bir çare bulun.” diye feryat etti.

Süleyman Ayhan’ın halası Nofa Bor ise, “3 aydır kardeşimin oğlunun eşi ve çocuklarına bu hastalık musallat oldu. Perişan haldeler maddi durumu hiç yok sizlerden Allah rızası için rica ediyorum birileri onlara sahip çıksın bu hastalıklarına bir çare bulunsun.” dedi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.