Acının ve gözyaşının merkezi: Soma

Acının ve gözyaşının merkezi: Soma

Soma'da yaşanan facianın ardından geride bırakılan üç güne rağmen hala ulaşılamayan madenciler için yakılan ağıtlar yürekleri dağlıyor.

MANİSA - Soma’da yaşanan facianın ardından geride bırakılan üç güne rağmen hala ulaşılamayan madenciler var. Şuana kadar ulaşılan 283 cesede rağmen hala ulaşılması beklenen yaklaşık 90 kişinin olduğu bildiriliyor. Acılı ailelerin endişeli bekleyişleri sürerken, annelerin yaktığı ağıtlar ise yürekleri parçaladı.

 

Yerin yaklaşık 300 – 400 metre altında yaşanan yangın etkisinden dolayı AFAD ekiplerinin çalışmaları aksıyor. Bir yandan yangın tamamen söndürülmeye çalışılırken, bir yandan da iki blok arasındaki çalışmalara devam ediliyor. Dün gece saatlerinden beri çıkartılan bir ceset dışında başka kimseye ulaşılamaması ise vatandaşların tepkisine yol açtı.

 

Acının bir diğer noktası ise Manisa’nın Kırkağaç ilçesi. Facia bölgesinden çıkartılan madencilerin cesetleri Kırkağaç’taki soğuk hava depolarına getiriliyor. Burada kimlik tespitleri yapılan madenciler, ailelerine teslim ediliyor. Ailelerin buradaki ağıtları ise yürekleri parçalıyor! Depoda hala kimlik tespit işlemleri tamamlanamayan işçilerin olduğu bildiriliyor.

 

Soma Devlet hastanesinde ise düne oranla daha sakin bir gün geçti. Provokatör amaçlı geldikleri iddia edilen kimi şahısların şehir merkezinde bulunması bazı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Facia bölgesinden çalışmaları koordine den Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada ölü sayısının 283’e yükseldiğini söyledi. Herhangi bir ihmal durumuna karşı hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını kaydeden Yıldız, adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini söyledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.