Açlıktan ölecek Suriyeli bebeği emzirdi

Açlıktan ölecek Suriyeli bebeği emzirdi

Telabyad’taki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin başına gelenler yürekleri burkuyor. Yolda annesini kaybeden minik bir bebek, açlıktan ölmek üzere iken yardım görevlisi kadın tarafından emzirildi.

Ülkelerindeki çatışmalardan kaçıp Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sığınan Suriyeli Arap aileler, savaştan kurtulmanın sevincini yaşayamadan başlarına gelen birçok acı ile baş başa kaldılar.

Önceki akşam Devlet tarafından geçişlerine izin verildiği için Türkiye’ye sığınan Telabyadlı mülteciler, çektikleri acıları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattılar. Ailelerin acı hikayelerin dinleyen muhabirler kendi imkanlarıyla birkaç aileye yardım ederek örnek gazetecilik anlayışı sergilediler.

Yardım görevlisi bebeği emzirdi

Telabyad’taki PYD, koalisyon ülkeleri ve IŞİD arasında yaşanan savaştan kaçarak Akçakale’ye sığınan ve henüz 5-6 aylık olan Nizar El Halil bebeğin başına gelenler yürekleri burktu. Annesi Emel El Halil ve anneannesi ile beraber Türkiye’ye geçmek üzere iken yolda annesini kaybeden minik bebek, açlıktan ölmek üzere iken İMPR insani yardım kuruluşu üyesi kadın tarafından emzirildi. Bebeği emzirdikten sonra bebeğin temel ihtiyaçlarını da karşılayan yardımsever kadın, bu tavrıyla örnek bir duruş sergiledi. Bir anne şefkatiyle hiç tanımadığı bir bebeği emzirerek örnek tavır sergileyen yardımsever kadın, yaptığı bu hareketi karşılıksız yaptığını ve elinden gelseydi yardıma muhtaç olan diğer insanlara da yardım edeceğini söyledi.

Yolda yaşadığı sıkıntıları anlatan yaşlı kadın ise, gelinini kaybettiğini ve torununun yardım görevlisi tarafından emzirildiğini belirterek, gelininin bulunması için yetkililerden yardım istediğini ifade etti.

Yaşlı kadın, “Biz günlerdir Telabyad ile Akçakale sınırında güneşin altında bekliyoruz. Telabyad ve çevresinde savaş var. O yüzden orada kalamadık. Bugün bize yol açıldı ve Türkiye tarafına geçtik ama yolda iken gelinim kayboldu. Onu çok aramamıza rağmen bulamadık. Torunum da sürekli ağlıyor. Burada bir başımıza kaldık. Gelinimin bulunması için yardım bekliyorum.” dedi.

Eşi kaybolan kadın, yardım bekliyor

Suriye’den Türkiye’ye geçmek üzere iken yolda eşi Kemal el Farhan’ı kaybettiğini ve çok sıkıntı geçtiğini belirten bir diğer Suriyeli kadın Bisen el Halaf ise şunları söyledi: “Deyre Zor’un saliha köyünden geldim. 4 çocuğum var. Geçişler sırasında olan izdihamdan dolayı eşini kaybettim. Çocuklarından büyük olanı Suriye’de kaldı. Orada akrabalarıyla beraber köyde kalacak. Eşim bizimle bu tarafa geldi lakin şimdi onu bulamıyoruz.  Eşimin bulunması içi yetkililerden yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

İLKHA muhabirleri tarafından bazı ihtiyaçları karşılanan kadın, çaresiz bir şekilde yetkililerden yardım bekliyor. (Osman Gülebak, Mustafa Gül, Ali Fidancı - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.