Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Diyarbakır'da 6 bina tamamen yıkıldı, 133 kişi öldü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Diyarbakır'da 6 bina tamamen yıkıldı, 133 kişi öldü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da deprem ile ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, Diyarbakır'da yıkılan binalardan şu ana kadar 254 kişinin çıkarıldığını belirtti.

Kahramanmaraş'ta önceki gün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te ise 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Diyarbakır'da da Yenişehir ilçesinde 2, Bağlar ilçesinde 4 bina olmak üzere 7 bina tamamen yıkıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da açıklamalarda bulundu. Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır'da 7 müstakil bina tamamen yıkıldı. Bunlardan birisinde insanların yaşamadığı bir bina ama 6 tanesinde içinde meskun vatandaşlarımızın olduğu binanın tamamı yıkıldı. Bu 6 bina 184 daire olduğunu görüyoruz. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) kayıtlarında bu binalarda 570 civarında vatandaşımızın yaşadığını görüyoruz. Ancak enkazdan çıkan yaralılara da baktığımızda MERİSİS kayıtlarında gözükmeyen misafirlik veya değişik sebeplerle o gece orada bulunduklarını ifade etmek isterim. Yıkılan 6 binadan şu ana kadar 254 vatandaşımız enkaz altından çıkarıldı. Bunlardan 133'ü vefat etti, 121'i de sağ olarak çıkarıldı. Bunlardan kimisi taburcu edildi, kimilerinin de tedavisi devam ediyor. Diğerlerine ulaşmak için enkaz kaldırma çalışmaları devam ediliyor." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.