Adalet Bakanı Gül'den Bakan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den Bakan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

​Adalet Bakanı Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılması hakkında açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'te bir dizi temaslarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu için 2. ihlal kararı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Gül AYM'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin ise "Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır" dedi.

Sosyal medyada hakaretlere ilişkin de konuşan Gül "Kadınların haysiyeti onuru her şeyden önemli. Annelerine yapılan saldırııyı şiddetle kınıyorum.. Bu kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Bakanımızın muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, ailesine kimsenin küfretme hakkı yoktur. Aile en kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Kimin annesi olursa olsun en ağır şekilde elbette kınamak, yakışıksız ifadeleri engellemek de hepimizin görevi. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkarılır. Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil. Bu tür hadiseleri de inşallah hiç kimse yaşamaz." ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler