Adalet Bakanı Gül'den yeni adli yıl mesajı

Adalet Bakanı Gül'den yeni adli yıl mesajı

2019-2020 adli yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Adalet Bakanı Adulhamit Gül, adaletin devletin temeli olduğuna vurgu yaparak yargı reformu belgesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Adulhamit Gül, yarın başlayacak 2019-2020 adli yılı dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaştı.

Adaletin devletin temeli olduğuna vurgu yapan Bakan Gül, "Yargı reformu belgemizin hayata geçmesi yargıya güveni arttıracak, vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini, adalete olan güvenini arttıracaktır." dedi.

Konuşmasına adalet teşkilatını selamlayarak başlayan Gül, "Yeni bir adli yıla giriyoruz. Bu adli yılda da vatandaşlarımızın bizden tek beklediği adil bir kararın makul bir sürede gecikmeksizin verilmesidir. Ve bildiğimiz gibi adliyenin kapısı, adaletin kapısıdır. Ve devlet, adaletin temelleri üzerine oturur. Adalet devletin temelidir." diye konuştu.

"Milletimizin bizden beklediği adaletin tecelli etmesi için bu yolda bütün gücünüzle çalışacağınıza inancımız tamdır." diyen Gül, şunları söyledi:

"Elbette bu süreçte özellikle yargı reformu belgemizin de hayata geçmesi yargıya güveni arttıracak, vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini, adalete olan güvenini arttıracaktır. Ama düzenlemelerden öte esas olan uygulamalardır. Hangi reform olursa olsun en iyi reform iyi uygulamalardır. En güzel reform kötü uygulamalarla berheva olabilir. Ama iyi uygulamayla çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Biz yargı reformunun sizlerin elinde çok güzel sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Ve bu süreçte, sizlerin yanında daha büyük bir güçle durmaya devam edeceğiz. Bu yıl da adaletin tecellisi için kapınıza gelen herkesin en büyük memnuniyetle ayrılması için büyük bir çaba göstererek vatandaşlarımızın adalete olan güvenini arttıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın hepimize ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Ve adalet teşkilatımıza yargı camiasına başarılar diliyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.