Adaletli olmak bizlere farzdır

Adaletli olmak bizlere farzdır

Eğitimci İsmail Çevik, "Allah nasıl ki namaz, oruç, hac ve zekâtı bize farz kıldıysa, adaletli olmak bizlere farzdır.” dedi.

Peygamber Sevdalıları İdil temsilciliği tarafından “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed” temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

İdil İrşad- Der'in organize ettiği ve İdil Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başladı.

İdil İlahi Grubu'nun Kürtçe Mevlid-i Şerif okumasının ardından ilahi sanatçısı Salih Gül Hazreti Muhammed’i konu alan ezgiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci İsmail Çevik katılımcılara hitaben yaptığı Kürtçe konuşmasında adaleti ikame etmenin Müslümanlar üzerine farz olduğunu söyledi.

Hazreti Muhammed’in rahmet kapısı olduğunu vurgulayan Çevik, “Elimizi semaya kaldırdığımızda ‘Ya Rabbi bize rahmetini nasip eyle.’ diyoruz. Allah rahmeti bize göndermiştir. Rahmet, Hazreti Muhammed’dir. Eğer biz Hazreti Muhammed’in ahlakını nefsimizde, evimizde, şehrimizde tesis edersek o zaman rahmetin kapısını kendimize açmışız demektir. Çünkü Allah rahmetin kapısını Hazreti Muhammed olarak göstermiştir. Allah bizlere adaleti emrediyor. Adalet, zulmün zıddıdır. Ahlakın zıddı ahlaksızlıktır. Allah bizlere adaletli ve ahlaklı olmayı emrediyor. Allah nasıl ki, namaz, oruç, hac ve zekâtı bize farz kıldıysa, adaletli olmak da bizlere farzdır.” ifadelerini kullandı

Etkinliğe HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, İdil İlçe Başkanı Mehmet Hamit Ersoy, Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörü Kadri Özalp, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.