Adaletsizliğe karşı çıkmak imanlı gençlikle mümkün

Adaletsizliğe karşı çıkmak imanlı gençlikle mümkün

Sivas'ta Yedi Tepe Sosyal Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 1. Gençlik İntibah Toplantısı "İman ve Mücadele" konulu program yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programda küfre, zulme ve adaletsizliğe karşı çıkmanın imanlı bir gençliğin yetişmesi ile mümkü

SİVAS - Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri’nin eserlerindeki gençlere yönelik öğüt ve tavsiyeler anlatıldı.

 

Programda bir konuşma yapan Hakan Teleş, “Bediüzzaman Hazretleri, Kur’an yeryüzünde cemaatsiz kalırsa cenneti de istemem, orası da bana zindan olur. Milletimin imanını selamette görürsem cehennemin alevleri arasında yanmaya razıyım” sözlerini hatırlatarak, “Haydi ölümle dirilen şehadeti arzula Müslüman ve bil ki, bundan sonra sulh yok. Ya küfür rejimi altında din esir kalacak ya da Muhammedi bir güneş doğacak İslam Şafağında. Bundan evvel asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. İslam’ı dünyaya hâkim kılana dek rahata ermeyeceğiz.” dedi.

 

Teleş konuşmasının devamında,  “Kâfir eliyle batırılan güneşlerin, İskilipli Atıf hocaların şapka inkılâbına kurban giden şalcı bacıların, dökülen kanların ahı yerde mi kalacak” diyerek “Bize kaybetmek yok. Zafer var. Bize ölüm yok, şehadet var. Ve biz bu aşkın verdiği kuvvetle deriz ki; biz iki elimizi iki hayatımıza almışız. Tek hayatlı olanlar çıkmasın karşımıza”  ifadelerini kullandı.

 

1. Gençlik İntibah Toplantısı’ndaki sunum sonrasında İlahi dinletisi ve semazen gösterisinin sergilendiği programa katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan programa katılımcı olarak gelen Aczmendi lideri Müslüm Gündüz ve sevenleri program boyunca ilahi okuyup zikirler çekti. (Veysi Siyah – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.