Adana merkezli 2 ilde dolandırıcılık operasyonu

Adana merkezli 2 ilde dolandırıcılık operasyonu

Adana ve İzmir'de dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen şüphelilere yönelik yapılan operasyonda 1'i kadın 5 kişi yakalandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, Adana ve İzmir'de 1'i kadın 6 kişinin şebeke kurarak kargo şirketlerinin sistemine girdiğini ve burada internet üzerinden sipariş veren kişilerin bilgilerini gördüklerini tespit etti.

Ekipler şüphelilerin vatandaşların telefon, bilgisayar, ziynet eşyası ve televizyon siparişi verdiğinde harekete geçtiğini, hemen siparişi veren kişinin sistemden kimlik bilgilerini ele geçirip geçici kimlik bilgisi çıkartarak kargo şubesinden alındığı daha sonra bunları kendi kurdukları internet üzerinden satışa çıkardığını belirledi.

Şüphelilerin, internet üzerinde dolandırarak aldıkları ürünleri satışa çıkardıkları, vatandaş ürünü almak istediğinde de kredi kartından parayı çekerek bazı ürünleri vatandaşlara göndermedikleri tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.