Adana’da kırsal kalkınma kapsamında 80 tavuk çiftliği kuruldu

Adana’da kırsal kalkınma kapsamında 80 tavuk çiftliği kuruldu

Adana’da “Kırsal Kalkınma” projesi kapsamında 4 ilçesinde kurulan 80 tavuk çiftliğinde organik yumurta üretimi yapılacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından kırsalda başlatılan “Yerinde Kalkınma” projesinde son aşamaya gelindi. İlk etapta Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerinde başlatılması için düğmeye basılan proje ile 4 ilçede 80 tavuk çiftliği kurulurken Aladağ Kabasakal köyünde üreticiye teslim edilen 490 tavukla, bu ilçede kurulan çiftliklerin tamamına tavuk teslimatı yapıldığı bildirildi.

Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığından alınan bilgiye göre; Aladağ, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde 20’şer tavuk çiftliği kuruldu. Sayısı 80’a ulaşan çiftliklere ise 490’ar adet tavuk dağıtımıma başlandı. Kurulan çiftliklerde toplamda 40 bine ulaşacağı belirtilen tavukların yumurtalarının pazarlamasının ise Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketler tarafından yapılacağı kaydedildi.

Öte yandan; doğal ve organik yumurta üretiminin teşvik edilmesi amacıyla başlatıldığı ifade edilen proje ile üretilen köy yumurtalarına en çok talebin kent merkezindeki vatandaşlardan geleceği belirtiliyor. Ayrıca projenin Pozantı, İmamoğlu, Kozan, Karaisalı, Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde de hayata geçirilmesi planlanıyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.