Adana’da robotik ve kodlama iş birliği protokolü imzalandı

Adana’da robotik ve kodlama iş birliği protokolü imzalandı

​Habitat Derneği ile Adana Valiliği arasında Robotik ve Kodlama alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Öğretmenlerin kapasitesinin arttırılmasını hedefleyen protokol imza törenine Vali Süleyman Elban, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun katıldı.

“Robotik ve Kodlama” alanında etkinliklerin bir bütün olarak yürütülerek yapılan çalışmaların kapasite ve etki alanını genişletmek amacıyla kentte bulunan tüm resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören öğrenciler ve öğretmenleri kapsayan çalışmaların yürütüldüğünü belirten Elban, “İmzalanan protokol kapsamında da öğretmenlerimize dijital beceri ve kapasite geliştirme eğitimleri, dijital araçların kullanımı ve 21. yüzyıl becerileri eğitimleri verilecek. Attığımız imzaların dijitalleşen dünyada çağa uydurmak adına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Protokolümüz ilimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise dernek olarak dijitalleşen dünya ile uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek güçlü ortaklıklar temelinde toplumun tüm kesimlerine yönelik, teknoloji, girişimcilik ve finansal bilinç alanlarında kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler ürettiklerini dile getirdi ve bu amaç doğrultusunda imzalanan projenin Adana’nın eğitim potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını aktardı.


Adana’da robotik ve kodlama iş birliği protokolü imzalandı

Adana’da robotik ve kodlama iş birliği protokolü imzalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.