Adana'da üretilen sezonun ilk buğdayı Gaziantep'te satıldı

Adana'da üretilen sezonun ilk buğdayı Gaziantep'te satıldı

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana'da hasat edilen sezonun ilk buğdayı, Gaziantep Ticaret Borsasında kilogramı 1,73 liradan kentteki bir un fabrikası tarafından satın alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesi'nde hasadı yapılan 2020 yılının ilk buğdayı piyasaya sürülmek üzere Gaziantep'e getirildi. Sabah saatlerinde satışa sunulan sezonun ilk buğdayı, tüccar ve işletmecilerin yakın ilgisini gördü.

Yaklaşık 150 ton olduğu açıklanan 2020 yılının ilk ekmeklik buğdayı, kilogramı 1 lira 73 kuruştan alıcı buldu.

Hasat sezonunun ilk buğdayının iklimsel nedenlerden dolayı genellikle Adana'nın Ceyhan, Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde yetiştirilerek Gaziantep'e getirildiğini kaydeden satıcı şirketin sorumlusu Ahmet Güneş, bu durumun o bölgedeki çiftçilerin erken ekim yapması ve hava şartlarından kaynaklandığını söyledi.

Geçtiğimiz ve ondan önceki sezonda Gaziantep'te sezonun ilk buğdayını kendilerinin satışa çıkardığını anımsatan Güneş, "Bu sene geçtiğimiz yıla oranla havaların daha yağışlı ve serin gitmesinden dolayı ilk ürünün hasadı yaklaşık 1 hafta gecikmeli olarak gerçekleşti. Üretici ve tüccarlar olarak yeni sezonun bol kazançlı ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz.” dedi.

İlk mahsulün Gaziantep Ticaret Borsası hububat ve bakliyat satış salonlarının Covid-19 tedbirleri kapsamında kapalı olmasından dolayı buğday arazisi içerisinde satışa çıkarıldığını belirten Güneş, ilk mahsulün kentte bir un fabrikası tarafından kilogramı 1 lira 73 kuruştan satın alındığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.