Adilcevaz'da alabora olan teknede 7 göçmen hayatını kaybetti

Adilcevaz'da alabora olan teknede 7 göçmen hayatını kaybetti

Bitlis Valiliği, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Van Gölü kıyısında alabora olan teknede 7 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Van Gölü kıyısında düzensiz göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu. Olayda 7 düzensiz göçmen hayatını kaybederken, 64 kişi ise yapılan çalışmaların ardından kurtarıldı.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, "26 Aralık 2019 Perşembe sabah saat 02.30-03.00 sularında Adilcevaz ilçemize bağlı Erikbağı ve Karşıyaka köyleri arasında kalan Van Gölü kıyısındaki bir alanda Pakistan, Bangladeş ve Afganistan uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan teknenin kıyıya yaklaşırken alabora olması neticesinde,  ilk belirlemelere göre olay yerinde 5 kişi ölü olarak bulunurken, kaldırıldıkları Adilcevaz Hastanemizde ise 2 kişinin de vefat etmesi ile beraber toplamda 7 şahıs hayatını kaybetmiştir. Kurtulan 64 kişi, barınma ve bakım ihtiyaçları giderilmek, ayrıca resmi işlemleri yürütülmek üzere Adilcevaz ilçe merkezine ve Ahlat ve Tatvan’daki hastanelerimize nakledilmişlerdir. Bölgede, Jandarma ve AFAD ekipleri ile birlikte Emniyet dalgıç ekiplerince arama tarama ve kurtarma faaliyetleri yürütülmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

İLKHA


Alabora olan teknede 7 göçmen hayatını kaybetti

Alabora olan teknede 7 göçmen hayatını kaybetti

Alabora olan teknede 7 göçmen hayatını kaybetti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.