Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da okullar tatil edildi

Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da okullar tatil edildi

​Olumsuz hava şartlarından dolayı Adıyaman ve Hatay'da eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan açıklama da "İlimiz genelinde olumsuz hava koşulları ve olabilecek buzlanma nedeniyle 14 Şubat 2020 Cuma günü il ve ilçelerimiz ile tüm köylerimizde ilk ve orta dereceli okullar (Özel Okullar, Özel Eğitim Kurumları dahil) bir gün ara verilmiştir. " denildi.

Açıklamanın devamında "Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, "Şehrimizdeki kar yağışı nedeniyle gece yaşanacak don ve buzlanma tehlikesine karşı öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için, İlimiz merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının 14.02.2020 Cuma günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. 

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser ve benzeri kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 14.02.2020 Cuma günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır." denildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise eğitime bir gün süreyle ara verildiğini belirtti.

Vali Doğan şu ifadeleri kullandı: "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeni ile 14.02.2020 Cuma günü (1 gün) eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

İLKHA

 

Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da okullar tatil edildi

Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da okullar tatil edildi

Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da okullar tatil edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.