Adıyaman Kahta’da çiftçiler yağmur duasına çıktı

Adıyaman Kahta’da çiftçiler yağmur duasına çıktı

Kahta ilçesine bağlı Çıralık köyünde çiftçiler, kış aylarında yaşanan kuraklıktan dolayı Cuma namazını kıldıktan sonra topluca yağmur duasına çıktı.

Kahta ilçesine bağlı Çıralık köyünde çiftçiler, yaşanan kuraklıktan dolayı Cuma namazını kıldıktan sonra, köyün imamı Bedir Dündar ile birlikte yağmur duasına çıktılar.

Daha sonra vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Köy muhtarı Fehmi Çelik, kış aylarında yaşanan bu kuraklığın çiftçileri tedirgin ettiğini ve ekinlerinin kurumaya yüz tuttuğunu söyledi.

Muhtar Çelik, yağmur duasına civar köylerden ve Kâhta ilçesinden katılım olduğunu belirterek, “Biz geçmişten beri kuraklık yaşandığında burada toplanır topluca ellerimizi Allah’a açarak duamızı ederiz. Rabbim bu duamızdan sonra genelde bize yağış lütfunda bulunur. Umarız Yüce Mevlâm duamızı kabul eder, bol yağışlı bir bahar yaşatır ve hasat dönemi çiftçilerimiz için bereketli olur.” şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Mehmet Çelik ise eskiden bahar aylarında yağış sıkıntısı yaşadıklarını, fakat bu sene kış mevsiminde bile yağış görmediklerini belirterek, “Tabiat ve tüm canlılar için kuraklık çok tehlikelidir.  Bu şekilde devam ettiği taktirde ekinler biçilecek seviyeye gelemez.” dedi.

80 yaşındaki Abdullah Gül ise, buna benzer bir kuraklığı çocukluğunda yaşadığını, o günleri düşündükçe de çok üzüldüğünü ifade ederek, “Köy halkı olarak, yaşlı genç ve çocuk olarak buraya geldik. Ekinlerimiz sararmaya başladı. Biz kendimiz için çok tedirgin olmuyoruz, yaşlıyız. Fakat çocuklar ve diğer canlılar için çok üzülüyoruz. Rabbim kimseyi açlıkla, kıtlıkla imtihan etmesin. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder ve Allah'ın rahmet ve bereketi olan yağmur yağar.” dedi.

Köy imamı Bedir Dündar da Türkiye olarak savaştan kaçarak ülkemize sığınan milyonlarca Suriyeliye kapılarını açtıklarını, Allah'ın onların ve günahsız çocuklarının yüzü suyu hürmetine kuraklık ve açlıkla imtihan etmemesi için dua ettiklerini, Allah'ın burada el açıp yağmur isteyen kullarının, dua ve yakarışlarına cevap vereceğini ümit ettiklerini kaydetti.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.