Adıyaman Kahta'daki yangında tonlarca saman küle döndü

Adıyaman Kahta'daki yangında tonlarca saman küle döndü

Adıyaman'da çıkan yangında 170 ton saman ile badem ağaçları yanarak, kullanılamaz hale geldi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 170 ton saman ile badem ağaçları yanarak, kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgilere göre, Habipler köyü civarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgârın etkisiyle tarlalara sıçrayan yangın, yaklaşık 170 tonluk samanın kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.

Badem ağaçlarının bulunduğu 50 dönümlük alanın da zarar gördüğü yangının tahribatı, yangın çevredekilerin yardımıyla söndürülünce ortaya çıktı.

Yangın nedeniyle bazı hayvanların telef olduğu gözlendi.

Konu hakkında bilgi veren Hamza Erşahin, yaklaşık 170 ton samanının küle döndüğünü söyledi. Erşahin, "Köyde tarladaydım. Biçerciler bana haber verdi. Ben gelene kadar saman yanıyordu, hemen itfaiyeyi aradık. Kepçe ve iş makinaları getirdik, ne yaptıysak çare kalmadı, saman yandı. 20-30 ton falan kurtarabildik. Müdahale ettik, ne yaptıysak fayda etmedi. En az 50-60 milyar TL'lik zararımız var. Bu zararımızı kim yapmış çıkarsınlar meydana. Başka yapacağımız bir şey yok. Ateş karşı taraftaki tarlalarda çıkmış, rüzgârın getirdiği kıvılcımlarla saman tutuşmuş." dedi.

Badem ağaçlarının çıkan yangından etkilendiğini ifade eden Faruk Şahin ise "Sabah namazına uyandığım zaman karşıda görünen arazi yanıyordu. Üç farklı noktada araziler yanıyordu. Çıkan yangın, rüzgârın da arkasında olması sebebiyle Samsat yol ayrımına kadar gitti. Bir buçuk saat içinde buraya ulaştı. Ateş, dereden Zeytin köyüne geçti. Zeytin köyüne geçmeden önce bizim köyün sınırları içerisinde köyün içerisine kadar girdi. Köyde de birkaç ev yanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu şekilde arazinin sürülmüş olması büyük zararı önlemiş oldu. Diğer taraftan bakarsanız samanın dumanından ve iyisinden epeyi zarar gördük. Bu, şu anda da pek görünmüyor ama İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gelip tespit yapacak. 100 dönüm badem ağacından nereden bakarsanız 50 dönüm etkilendi." ifadelerini kullandı.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.