Adıyaman'da KPSS heyecanı başladı

Adıyaman'da KPSS heyecanı başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (2019-KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik sınavının Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman'da da başladı.

Türkiye genelinde sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna 644 bin 557, Eğitim Bilimleri oturumuna ise 376 bin 709 aday katılarak yıllarca okul yollarında gidip gelmenin semeresini almaya çalışacaklar.Sabah 10.15'te başlayan sınavın ilk oturumu için okul önlerinde erkenden gelen adaylar saat 10.00'da sınav yerlerini alacak şekilde bina içerisine alınmaya başladılar. Öğleden sonra 14.45'te başlayacak sınav için ise adaylar, 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Adaylara, Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumunda 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda ise 80 soru için 100 dakika süre verilerek geleceklerini şekillendirecek olan sınav için start verildi. 

Sınava girişi için sınav giriş kâğıtları üzerinde belirtilen koşulları yerine getirmeyerek üzerlerinde herhangi kâğıt veya madeni para, anahtar çakmak saat ve benzeri eşya getiren adayların getirdikleri eşyaları bırakmaları için emanet eşya yeri oluşturuldu. 29 Ağustos'ta açıklanacak olan sınav sonuçlarını heyecanla bekleyen adayların yanı sıra okul önlerinde bekleyen anne ve babalarda evlatlarının yıllarca hazırlandıkları sınav için heyecanla sınavdan çıkmalarını bekledi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.