Adıyaman'da öğretmenlere kişisel gelişim semineri

Adıyaman'da öğretmenlere kişisel gelişim semineri

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde öğretmenlere yönelik kişisel gelişim semineri verildi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde öğretmenlere yönelik "Kişisel ve Mesleki Gelişim Önceliklerinin Belirlenmesi" konulu seminer verildi.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesinin (METEM) konferans salonunda yapılan seminere öğretmenlerin yanı sıra okul müdürleri ve bazı vatandaşlar da katıldı.

Eğitimci-Yazar Ayhan Aktan'ın verdiği seminerde, Stephen Covey'in "Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı" kitabı üzerinde durularak, öğretmenlerin ailelerine, öğrencilerine ve kendilerine karşı yapmaları gereken sorumluluklara değinildi.

İnsanların, sahip oldukları bütün konumlarda mutlu olmak istediklerini belirten Aktan, bunun için de karşılıksız sevgi ve saygının şart olduğunu söyledi.

Aktan, "Her idareci ya da öğretmen çalıştığı yerde mutlu olmak ister. Birçoğumuz her konum itibariyle hem müdür hem idareci hem yönetmen hem rol model değil miyiz? Sınıfta etkili, yetkili, yeterli, yetenekli ve mutlu bir ders mi işlemek istiyorsunuz? Sabırlı, sorumlu, ciddi ve hazırlıklı olun. Ailenizde öz güveni eşiniz tarafından takdire şayan, mütebessim bir çehre ile mi karşılanmak istiyorsunuz? Öyleyse eşinize karşılıksız saygılı olun, onu karşılıksız sevin. Şartlı ya da tehditle değil, 'Şu yemeği güzel yaparsan severim, şunu yaparsan tabi ki severim.' vesaire şeklinde değil. Bunlar aslında birer tehdittir. 'Yapmazsan sevmem.' tehdidi." dedi.

Dinlemenin ve anlamanın önemine değinen Aktan, şunları söyledi: "Bir öğretmenin meslek hayatında konuşmak ve dinlemek meslek hayatının tamamını kapsar. Mesleğinin tamamını kapsayan bu iki özelliğin yüzde kaçı bizde mevcut? Mesela eşinizle sıradan bir konuşmayı ciddiyetle dinlediğinizde aile müessesine katkıda bulunuyorsunuz."

Konuşmasının sonunda Aktan, söz konusu kitabı ele alarak, bir öğretmenin meslek hayatında etkili olabilmesinin şartlarını anlattı. (Aydın Evren - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.