Adıyaman'da STK'lar Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Adıyaman'da STK'lar Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

Çıktığı bir televizyon programında imam hatip mezunlarına hakaret içerikli sözler sarf eden Erol Mütercimler'e tepkiler gelmeye devam ediyor.

ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti ve TUGVA Adıyaman Şubeleri, Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan sonra Adıyaman Adliyesi'nin önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan ÖNDER Adıyaman Şube Başkanı Ebubekir Turmaz, imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, iş adamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

Turmaz, "Bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama' fiillerinden suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu haddi aşan davranışından dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz. Haber Global’de katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun Youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler