Af İçin Dilekçe Kampanyası

Af İçin Dilekçe Kampanyası

Son zamanlarda cezaevlerinde yaşanan olumsuzluklardan sonra 13 Mahkûmun yanarak can verdiği Şanlıurfa cezaevinde şimdide genel af için bütün mahkûmlar dilekçe kampanyası başlattığı öğrenildi

ŞANLIURFA - 17 Haziran 2012 tarihinde Şanlıurfa cezaevinde çıkan yangında 13 mahkûm yanarak can vermişti. Yaşanan olaydan sonra, cezaevinde bulunan mahkûmlar olumsuz cezaevi şartlarından dolayı koğuşlarda yangın çıkararak seslerini duyurmuştu.

Şimdi de Şanlıurfa E Tipi kapalı ve açık Cezaevinde yatan mahkûmlar seslerini farklı bir şekilde duyurmaya çalışıyor. Genel bir affın çıkarılması için mahkûmlar ve aileleri bu Ramazan ayında, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığına ve TBMM'ye dilekçe yazarak gönderecek ve bunu sürekli tekrar edecekler.

Şanlıurfa cezaevindeki mahkûmlar Türkiye'de bulunan tüm cezaevlerine mektup göndererek başlatmış oldukları af kampanyasına destek isteyecekler.

Şanlıurfa cezaevinde bulunan Mahkûm yakını Hanifi Ateş "Cezaevlerinde bulunan birçok insanın haksız ve hukuksuzca yıllarca cezaevinde yatmaktadır. Böyle bir kanunun çıkarılması bu insanlar bir nebzede olsa yapılan bu hukuksuzlukları unutacaklardır." şeklinde konuştu. (Ali Durmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.