Af Örgütü: Filistin topraklarının işgali savaş suçudur

Af Örgütü: Filistin topraklarının işgali savaş suçudur

Uluslararası Af Örgütü, ABD'nin, Filistin'in Batı Yaka bölgesine inşa edilen Yahudi işgal birimlerini "yasal" kabul etmesini kınayarak işgal birimlerinin bir savaş suçu olmaya devam edeceğini açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü dün yaptığı basın açıklamasında, ABD'nin Filistin'in Batı Yaka bölgesine inşa edilen Yahudi işgal birimlerini "yasal" kabul etmesini kınadı.

Af Örgütü, ABD'nin bu tutumuna rağmen işgal altındaki Filistin topraklarına Yahudi işgalinin bir savaş suçu olmaya devam edeceğini belirtti. 

Uluslararası Af Örgütü yaptığı basın açıklamasında, "ABD dünyaya yönelik olarak yaptığı açıklamayla, kendisinin ve israilin yasaların üstünde olduğunu, israilin Filistinlilere karşı bütün uluslararası yasaları ve insan hakları ilkelerini çiğneme imkânının bulunduğunu, Washington'un da onu güçle destekleyeceğini düşünüyor." ifadelerine yer verdi.

Örgüt, açıklamasının devamında, "Washington'un açıklaması, Batı Yaka'ya ve bu arada Doğu Kudüs'e yerleşim merkezleri inşa edilmesinin ve kurulmuş olanların muhafaza edilmesinin uluslararası yasaları çiğnemek ve savaş suçları işlemek olduğunu ortaya koyan yasalar gayet açıktır." uyarısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.