Af Örgütünden Nijerya'ya suçlama

Af Örgütünden Nijerya'ya suçlama

Nijeryalı yetkililerin, Boko Haram örgütünün kız öğrencileri kaçırma planını önceden bildiği ancak olayı önlemek için harekete geçme konusunda yetersiz kaldığı iddia edildi.

Uluslararası Af Örgütü, Nijeryalı yetkililerin, geçen ay ortasında Boko Haram militanları tarafından gerçekleştirilen kız öğrencilerin kaçırılması planını önceden bildiğini ancak harekete geçme konusunda yetersiz kaldığını iddia etti.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Boko Haram militanlarının 14-15 Nisan tarihlerinde Chibok köyündeki okula silahlı baskın düzenleyeceği yönünde uyarıda bulunulduğu belirtildi.

Nijeryalı yetkililerin, Boko Haram örgütünün kız öğrencileri kaçırma planını önceden bildiğini ancak olayı önlemek için harekete geçme konusunda yetersiz kaldığı öne sürüldü.

Örgütün Afrika Programı Direktörü Netsanet Belay de "Nijerya güvenlik güçlerinin, Boko Haram'ın eli kulağında olan saldırısını biliyor olması ve bunu durdurmak için acilen harekete geçmemeleri, sadece bu korkunç suça ulusal ve uluslararası tepkiyi arttıracaktır" dedi.

Boko Haram militanları, Nisan ayında ülkenin Borno eyaletindeki Chibok köyünde bir ortaokula baskın düzenleyerek 200'ün üzerinde kız öğrenciyi kaçırmıştı.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da eylemler düzenliyor. Örgüt, 2009'da liderinin gözaltındayken ölmesinin ardından şiddet eylemleri düzenlemeye başlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.