AFAD Nusaybin’e eğitim çadırı kurdu

AFAD Nusaybin’e eğitim çadırı kurdu

Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Nusaybin Cumhuriyet Meydanında kurulan Eğitim Çadırında vatandaşlara eğitim broşürleri dağıtıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2021 yılı, afet eğitim yılı olarak ilan edilmesinden AFAD tarafından çeşitli eğitim etkinlikleri düzenleniyor.

Bu kapsamda Nusaybin Cumhuriyet Meydanında kurulan AFAD eğitim çadırında vatandaşlara eğitici broşürler dağıtıldı.

Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürü Davut Esen tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda tüm ülkede Afet Eğitim seferberliği başlatıldığını belirtti.

Esen, “Bu eğitimlerde halkın yüzde 60’ına ulaşılması hedeflenmektedir. Afet eğitimlerinde afetlere dayanıklı bir toplum ve yaşadıkları coğrafyada ileride meydana gelmesi olası afetlerden en az zararla kurtulmalarını sağlayacak bilgilere sahip olmaları amaçlanmaktadır. Bu eğitimler merkezde AFAD başkanlığı taşrada ise Vali ve Kaymakamların koordinesinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince verilmektedir. Bu etkinlikler kapsamında kamu ve özel kurumlara, STKl’ara, üniversitelere, öğretmen, öğrenci ve velilere pandemi koşulları dikkate alınarak yüz yüze ve uzaktan eğitim yöntemi ile verilmektedir. Eğitimleri daha çok halk kitlesine ulaştırmak için mahalle mahalle dolaşılarak halkımıza, taziye evlerinde, muhtarlıklarda, cami hutbelerinde şehir meydanlarında eğitim çadırları kurularak halkımıza eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Eğitimlerde sosyal medya ve interneti yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Yılsonuna kadar ilimiz genelinde 500 bin vatandaşımıza eğitim vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


AFAD Nusaybin’e eğitim çadırı kurdu

AFAD Nusaybin’e eğitim çadırı kurdu

AFAD Nusaybin’e eğitim çadırı kurdu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.