AFAD'tan Artvin'deki çalışmalara ilişkin açıklama

AFAD'tan Artvin'deki çalışmalara ilişkin açıklama

​Artvin'in Murgul ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde kaybolan bir kişinin arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetmenliği (AFAD), aşırı yağışlar sonucunda Murgul ilçesinde sel ve su baskınları meydana geldiğini kaybolan bir vatandaşın arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bölgede AFAD, JAK, Polis, Jandarma, Kızılay ve STK ekiplerinden oluşan 706 personel ve 73 araç görev yapıyor. Çalışmalara 120 AFAD gönüllüsü de destek veriyor.

Ayrıca Kars, Ardahan, Gümüşhane, Sivas, Elazığ, Amasya ve Erzincan il özel idareleri ile Rize, Hemşin, İkizdere, Derepazarı, Pazar, Trabzon, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Van, Giresun, Samsun, Sivas, Kars belediyeleri ve DSİ tarafından bölgeye 389 personel ve 170 araç sevk edildiği kaydedildi.

Açıklamada, AFAD tarafından bölgeye 5 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği ifade edildi.

Tahliye çalışmaları

Yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle Artvin Arhavi’de 6, Murgul ilçesinde ise 9 vatandaş mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldığı belirtilen açıklamada, Arhavi ilçesinden yaklaşık 466 kişinin tahliye edilerek güvenli alanlara yerleştirildiği belirtildi. Olası barınma ihtiyacı için de Arhavi KYK Yurdu tedbir amaçlı hazırlandı.

Ayrıca Rize'nin Fındıklı ilçesinde de 4 vatandaşın tahliye edilerek güvenli bölgelere yönlendirildiği bildirildi.

Beslenme çalışmaları

Selden yoğun olarak etkilenen bölgede 24 bin 500 adet ikram malzemesi, 108 bin 860 adet su ve 2 bin 500 kumanya dağıtımı yapıldığı ifade edildi.

24 Temmuz tarihi itibarıyla 11 bin 910 kişilik sıcak öğle ve akşam yemeği hizmeti veriliyor.

Ulaştırma ve altyapı çalışmaları

Açıklamada, "Arhavi ilçe genelinde 80 trafonun arızalı olduğu ve 4 bin 289 aboneye enerji verilemediği tespit edilmiş olup, 10 ekip 30 personel ile çalışmalar devam etmektedir.

Arhavi Ortacalar yolunun 1 ve 5 km arasının trafiğe açılabilmesi amacıyla 14 iş makinası ve 24 personel ile çalışmalar devam etmektedir." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler