Bakan Soylu: Memleket zordayken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz bileziklerini gönderdi

Bakan Soylu: Memleket zordayken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz bileziklerini gönderdi

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan ve Afganistanlı mültecilerin Türkiye'ye geldiği eleştirilere yanıt verdi.

Selden etkilenen Artvin’in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan sel ve heyelanlarla ilgili yaraların sarılmaya çalışıldığını belirtti. İlçede toplanan karabalığa hitap eden Bakan Soylu, Murgul ilçesindeki sel felaketinde kaybolan Serdar Yiğit’in cesedinin bulunduğunu söyledi.

Soylu, hem Rize hem Arhavi’de çalışmaların devam ettiğini, aynı sıkıntıların yaşanmaması için de önemli çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Konuşmasına Türkiye'ye mültecilerin geldiği eleştirilerine yanıt vererek devam eden Bakan Soylu, Türkiye'nin zor durumda olduğu dönemde Pakistan ve Afganistanlıların kendilerine yardım ettiğini hatırlattı.

Soylu şöyle konuştu: "İnsanlara yardımcı oluyoruz. Kimisi kolunu bacağını, kimisi annesini ve babasını kaybetmiş. Hepsinin de birer işi varmış ve şimdi yoksul kalmışlar. Bizler yıllar önce aynı milletin insanlarıydık, aynı bayrak altında yaşıyorduk. Biz sırtımızı döneceğiz onlara ve ‘sizi tanımıyoruz’ mu diyeceğiz. Bu bizim milletimize de bize bırakılan emanete de yakışmaz. Biz Batı değiliz, yabancı düşmanlığı bizim milletimizin bir özelliğimiz değildir, kim yapıyorsa utansın. Biz iyilik medeniyetinin evlatlarıyız. Şimdi ‘Türkiye’ye, Afganlar geliyor’ diyorlar sadece bize değil Batı’ya da gidiyorlar. O eleştirenlere bir şey demek istiyorum. Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesi’nde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye’ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur. Bizim bir misyonumuz var; biz dünyaya Anadolu medeniyetinin asaletini göstermekle yükümlüyüz. Başımıza türlü türlü sıkıntılar gelebilir ama elimizi yoksula uzattığımız sürece hem Allah hem vicdanımız bizimledir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler