AFAD'tan Muğla Ula'daki depreme ilişkin açıklama

AFAD'tan Muğla Ula'daki depreme ilişkin açıklama

​AFAD, Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Arıcılar köyünde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunan AFAD, bir cami ve bazı konutların hasar gördüğünü belirti.

Deprem sonrası yapılan ön hasar tespitine göre; bir cami ile 11 konutun az, 6 konutun ağır hasarlı olduğu, bir ahır ve bir metruk binanın ise yıkıldığı belirtilen açıklamada, "Deprem sonrası, AFAD koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı,  İtfaiye,  Jandarma ve Türk Kızılayı personelinden oluşan 54 kişilik bir ekip ve 13 araçla olumsuz şartların giderilmesi, vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla olaya müdahale edildi." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Arıcılar köyünde daha önceki depremde meydana gelen çatlakların büyüdüğü ve yollarda yer yer çatlakların görüldüğü tespit edildi. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda Arıcılar köyüne 16 adet çadır kuruldu ve 50 battaniyenin dağıtımı yapıldı. AFAD ekipleri bölgedeki çalışmalarına devam ediyor."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler