Afganistan: Askeri üsse bombalı saldırı!

Afganistan: Askeri üsse bombalı saldırı!

Afganistan'da Amerikan üssüne karşı düzenlenen bombalı saldırıda üç kişi öldü. Taliban saldırının ABD askerlerinin Afgan askerleri denetlerken gerçekleştiğini ve yabancı askerlerin de öldüğünü belirtirken ABD saldırıda 3 sivilin öldüğünü iddia etti. Sivil

Afganistan'ın doğusundaki Host kentinde, Amerikan ordusu tarafından kullanılan bir üsse bombalı araçla saldırı düzenlendi.

Canlı bomba saldırısı, Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA tarafından kullanıldığı öne sürülen Camp Chapman adlı üssü hedef aldı.

Taliban'ın üstlendiği saldırıda 3 Afgan sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi. Daha sonra ortaya çıkan ayrıntılarda ise ölenlerin sivil değil bir asker iki  de ABD ordu tedarikçisi Afgan olduğu belirlendi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Zabinullah Mücahid, elektronik posta ile yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin, ABD askeri üssünün dış kapısının korunması için personel yetiştiren Afgan polisi ve ABD'liler için çalışan Afganlar olduğunu belirtti. Taliban sözcüsü saldırıda ABD askerlerinden de ölenlerin olduğunu belirtti. 

Pakistan sınırındaki Khost kentinde Ekim ayında düzenlenen bir canlı bomba saldırısında da aralarında 3 NATO askerinin bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı bölgesi

ABD'nin sivil oyunu

Taliban'ın üstlendiği saldırıda 3 Afgan sivilin hayatını kaybettiği iddia edildi. Daha sonra ortaya çıkan ayrıntılarda ise ölenlerin sivil değil bir asker iki  de ABD ordu tedarikçisi Afgan olduğu belirlendi. ABD İslam dünyasında sivillere yönelik saldırılara duyulan tepkiyi sürekli biçimde Taliban aleyhinde medya kampanyası olarak yönlendiriyor.

Askeri üslere ve konvoylara 2 kilometreden fazla yaklaşmanın yasak olduğu ülkede bu bölgelere yapılan saldırıların çoğunda kayıplar gizleniyor ve bölgeye gazetecilerin girişi engelleniyor. Daha sonra yapılan açıklamalarda ise olayda sivillerin öldüğü iddia ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.