Afganistan'da bombalı saldırı: 14 ölü

Afganistan'da bombalı saldırı: 14 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil’de bir lokanta önünde düzenlenen saldırıda en az 14 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yabancıların da sıkça gittiği bir Lübnan lokantasının önünde düzenlenen intihar saldırısında en az 14 kişinin öldüğü, dört kişinin yaralandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kabil Polis Teşkilatı sözcüsü Haşmet Stanakzai, Vezir Ekber Han semtinde bulunan lokantaya akşam saatlerinde intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi. 

Kabil polis şefi General Zahir Zahir ise saldırıda 14 kişinin öldüğünü ve dört kişinin yaralandığını belirterek, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Olayın ardından Taliban, saldırıyı üstlendiklerini belirten bir açıklama yaptı.

Kabil’in genellikle diplomatik görevlilerin yaşadığı Vezir Ekber Han semtinde çeşitli Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bulunuyor.

Ssaldırıda hayatını kaybedenlerden 4'ünün BM personeli olduğu kaydedildi.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un, 4 BM personelinin de hayatını kaybettiği saldırıyı en şiddetli biçimde kınadığı belirtildi.

Açıklamada, "Sivilleri hedef alan bu saldırılar uluslararası insancıl hukukun açık bir ihlalidir ve derhal durdurulmalıdır" ifadesi kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler