Afganistan'da helikopter düştü: 4 NATO askeri öldü

Afganistan'da helikopter düştü: 4 NATO askeri öldü

Afganistan'ın güneyinde bir NATO helikopterinin düşmesi üzerine, 4 yabancı asker öldü.

Afganistan'ın güneyinde Cumartesi günü bir helikopterin düşmesi nedeniyle 4 NATO askeri öldü. Helikopterin neden düştüğü araştırılırken NATO, kaza sırasında bölgede Taliban varlığının bulunmadığını öne sürdü. Ancak bölgenin Taliban kontrolünde olduğu biliniyor.

İzledikleri politika gereği ISAF, ölenlerin kimliklerini ya da kazanın nerede gerçekleştiğini açıklamadı. Ancak Afgan yetkililer olayın Zabul vilayetinin Shahjoi bölgesinde meydana geldiğini duyurdu.

Bölge yetkililerinden Muhammed Sıddıki, helikopterin öğleden sonra bazı teknik sorunlarla düştüğünü öne sürdü. Bölge polis şefi de kazayı doğruladı ancak ölümler konusunda bir bilgisi olmadığını söyledi. Geçen hafta fırtına nedeniyle çok sayıda ABD askeri helikopteri, Kandahar havaalanında hasar görmüştü. NATO, ISAF'ın fırtınanın etkisini azaltmak için önlemler aldığını açıklamıştı. ISAF'ın belirli bir rakam vermemesine rağmen ABD haber kanalları fırtına nedeniyle 50 helikopterin hasar gördüğünü açıkladı. FOX News, fırtınanın çok şiddetli olduğunu, helikopterlerin ancak tamir edildikten sonra uçabileceklerini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.