Afganistan'da Hikmetyar geri döndü

Afganistan'da Hikmetyar geri döndü

Afganistan'ın efsanevi komutanı Gulbeddin Hikmetyar'a bağlı bir savaşçı NATO Konvoyuna saldırdı: 16 ölü

Kabil'in Şah Şehid bölgesinde sabah, seyir halindeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF'a ait konvoyu bomba yüklü araçla hedef alan 24 yaşındaki savaşçının, iki NATO askeri, dört NATO sözleşmeli personeli ve 10 kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.

Saldırıda, 40'a yakın kişinin yaralandığını ifade eden Afgan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

NATO'dan yapılan açıklamada da saldırıda, 2 NATO askerin yanı sıra danışmanlık yapan dört sözleşmeli personelin de hayatını kaybettiği bildirildi. NATO, hayatını kaybedenlerin milliyetleri hakkında bilgi vermezken, Afgan yetkililer ölen yabancıların Amerikalı olduğunu kaydetti.

Kabil'in genelinde duyulan patlamadan, çevredeki ev ve iş yerleri de zarar gördü.
Patlamanın sorumluluğunu, Gulbeddin Hikmetyar liderliğindeki Hizbi İslami grubu üstlendi.

ÇAKALLAR ASLANLARI AVLAYAMAZ


Gulbuddin Hikmetyar,afganistan direnişinin sembol isimlerindedir.Beyaz,uzun sakalı,siyah sarığı,kaftanlı cübbesi,ciddi,hiç gülmeyen suratı,uzun boyu ile,dikkat çekmektedir.afganistanın en ünlü ve tecrübeli,mücahididir...

Afganistan Hizb-i İslami lideri Gulbeddin Hikmetyar, Afganistan'da NATO bünyesinde helikopter pilotu olarak görev yapan İngiltere Prensi Harry'nin hayasız, sarhoş bir çakal olduğunu söylemişti.

Afganistan eski Başbakanı Gulbeddin Hikmetyar, İngiliz Daily Telegraph gazetesine, Kraliçe Elizabeth'in 28 yaşındaki torunu ile dalga geçerek Prens Harry'nin ''sarhoş bir çakal'' olduğunu ifade ederek:  İngilizlerin hâlâ 18. ve 19. yüzyılın sömürgeci kafasıyla hareket ettiğini söyleyen Hikmetyar, büyükelçilerini sömürge valisi gibi, prenslerini de insan avlamaya gönderebileceklerini zannettiklerini açıkladı.

Hikmetyar, ''İngiliz prensi, insanları öldürmek için Afganistan'a geldiğinde sarhoştu. Ama bilmiyor ki çakallar aslanları avlayamaz.'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.